El consistorio tiene previsto debatir este tema en el pleno municipal correspondiente a este mes de marzo.
Según la denuncia de los vecinos, a principio de mes se instaló una antena de telefonía móvil de la empresa Vodafone en la azotea del edificio del número 9 de la calle Antoni Rubió i Lluch.
La Ley general de telecomunicaciones permite a las operadoras acordar con la comunidad de propietarios la instalación de las antenas sin ningún tipo de autorización no control previo por parte de las administraciones.
La denuncia vecinal mantiene que este hecho permite que la comunidad de propietarios pueda ceder su terraza a la empresa durante 15 años sin necesidad de pedir permiso a ninguna administración y sin valorar el impacto en la salud de los vecinos, de los usuarios de los centros educativos ni de las instalaciones deportivas.
Los vecinos que se oponen a la antena han presentado al Ayuntamiento una propuesta de moción de rechazo de la Ley general de telecomunicaciones y en ella insta al Gobierno a promover un despliegue de las telecomunicaciones seguro y saludable.EFE
lunes, 30 de marzo de 2015
jueves, 26 de marzo de 2015
jueves, 26 de marzo de 2015
Informe REFLEX: denegadas judicialmente las acusaciones de falsedad en los datos
Los resultados del estudio REFLEX judicialmente confirmados
Sergio Hernández se hace eco en su blog de esta importante noticia. (pincha en el titular para acceder directamente al sitio)Nota de cemyelectrosensibilidad:
La página del proyecto H.E.S.E. indica que la sentencia no es firme todavía aunque afirma que los hechos son fundados. "Por lo tanto, las controvertidas declaraciones violan a la demandante en su derecho general .... . Afirmaciones fácticas deliberadamente falsas y aquellos cuya falsedad ya se ha establecido en el momento de la emisión no debe ser tolerado".
Los resultados del estudio REFLEX legalmente confirmados
La Corte de Hamburgo desestima la denuncia por falsificación del estudio.
El estudio o proyecto REFLEX, para el que no lo sepa, fue un estudio sobre la contaminación electromagnética de alta frecuencia, en el rango de la telefonía móvil y tecnología inalámbrica, que fue financiado con dinero público de la Unión Europea, este estudio emitió sus resultados y conclusiones en el año 2004, después de dar a conocer los resultados se canceló la financiación de este estudio.
Los resultados del estudio revelaron y demostraron que la radiación por ondas electromagnéticas en frecuencias que iban desde los 900MHz hasta los 3500MHz, producen roturas en las cadenas de ADN a niveles de radiación muy por debajo de los clasificados como niveles seguros (que son los niveles con los que se está irradiando actualmente a las personas de manera legal) y por lo tanto son un potencial promotor del cáncer.
(De todo el rango de telefonía móvil y tecnología inalámbrica que existía en aquel entonces, parece que hablamos de la prehistoria pero han pasado solo once años, ahora se han ampliado con nuevas frecuencias destinadas a este fin y la exposición también ha aumentado exponencialmente respecto a lo que había entonces).
Desde el principio, la industria de la telefonía móvil trató de poner los resultados en duda. Durante años, el profesor alemán Alexander Lerchl de la Universidad privada Jacobs en Bremen, fue la voz utilizada por la industria de las telecomunicaciones para desacreditar los resultados del estudio y a sus autores. Su argumentos fueron una de las razones por las que los gobiernos y las autoridades de todo el mundo clasificaron, tal y como está hoy, la radiación del teléfono móvil, considerándolos inofensivos para la salud de las personas y abandonaron cualquier política de prevención.
La cobertura que se dio de los medios de comunicación fue la de trivializar y desacreditar el estudio (gran parte de los ingresos de estos medios, provienen de la industria de las telecomunicaciones, por lo tanto la mayoría de las veces solo son propaganda interesada).
Debido a las continuas injurias y descrédito, acusando de falsear los resultados, que recibían los autores del estudio, la Sra. Elisabeth Kratochvil, que pertenecía al equipo REFLEX interpuso una demanda contra el profesor Alexander Lerchl, emprendiendo acciones legales.
Esta es la noticia de la denuncia de la señora Kratochvil publicada en la web de la Fundación Pandora y en la que se relatan todos los hechos por los que el Profesor Lerchl hizo pasar a esta asistente de laboratorio.
Elisabeth Kratochvil demanda Profesor Alexander Lerchl y la Laborjournal por difamación
Alexander Lerchl, profesor de biología en la privada Jacobs University Bremen, es conocido por muchos por sus campañas mal concebidas destinadas a desacreditar los hechos científicos que están en contra de los intereses de la industria de la comunicación móvil. Su difamación pública de los resultados del Informe REFLEX subraya que los valores éticos de la ciencia son más un disfraz de sus actividades en favor de la industria.
En su artículo "¿Qué hacer en caso de un fraude?", Publicado en el Laborjournal, Lerchl sigue esta línea exigiendo la creación de una Oficina alemana de Integridad de la Investigación (http://www.laborjournal.de/j20/j_07.lasso). Esta demanda se dirige específicamente al estudio REFLEX, que describe como un ejemplo especialmente desagradable de la decadencia moral de la ciencia. En el Laborjournal, que durante muchos años, sin crítica, lo apoya en su lucha por los intereses de la industria de la comunicación móvil, se queja de que Uli Hoeness, ex gerente del club de fútbol, está en prisión por evasión de impuestos, mientras que Elisabeth Kratochvil, una asistente de laboratorio de Viena acusada de inventar datos para diez documentos, entre los que pertenecen al estudio REFLEX, todavía está libre.
Elisabeth Kratochvil, ne Elisabeth Diem, debido a acusaciones Lerchl 'no sólo tuvo que renunciar a su trabajo, sino que también sufrían de problemas de salud debido al estrés mental causado por la difamación pública como estaforadora. Después de este nuevo ataque en el Laborjournal, sin embargo, decidió actuar. Recientemente, ha presentado una demanda contra Alexander Lerchl y la Laborjournal por difamación en el Tribunal de Distrito de Hamburgo. Mientras tanto, los acusados han movilizado a científicos de alto nivel en universidades de Alemania y Austria, entre ellos el rector de la Universidad Médica de Viena, a declarar ante el tribunal el 19 de diciembre de 2014. Muy cierto, que se unirán a la opinión de Lerchl de que los resultados reflejados se deben a que han sido falsificados y, por lo tanto, deben ser eliminados de la literatura científica.
Con base en la información que hemos reunido hasta ahora, estamos convencidos de que Elisabeth Kratochvil es víctima de una intriga. Tres años después de REFLEX terminó y justo cuando la Comisión de la UE está discutiendo un proyecto de seguimiento para ampliar los hallazgos, Alexander Lerchl de repente apareció en la escena que indica que los resultados del Informe REFLEX, que apuntaban a efectos perjudiciales de la radiación de comunicación móvil en los genes, se deben a que se han falsificado. Obviamente, él se las arregló para evitar la financiación de nuevas investigaciones, pero hasta hoy no ha logrado con su demanda de una retirada de los documentos REFLEX de la literatura científica. El único interés de Lerchl y sus patrocinadores "es finalmente destruir los resultados del Informe REFLEX. Lo que le hicieron a Elisabeth Kratochvil - sólo un medio para un fin - ha sido tácitamente aceptado como un daño colateral inevitable.
Para más detalles ver: http://www.pandora-foundation.eu/downloads/pandora_docu_vienna-i-and-ii-2011.pdf
Para dar Elisabeth Kratochvil la oportunidad que necesita para tomar las medidas legales, la Fundación Pandora ofrece su apoyo para luchar contra la injusticia cometida contra ella. Ella, un ex asistente de laboratorio, merece nuestra ayuda con el fin de desafiar a un cartel superior y hostil.
La Fundación Pandora pide a todos los que están dispuestos a apoyar a Elisabeth Kratochvil en su lucha por la reconstitución de su reputación en busca de ayuda. Ella sola no puede aumentar los medios necesarios para esta demanda. Ella ha ofrecido que la Fundación podrá publicar todos los detalles del caso en la corte cuando se ha cerrado. El público en Alemania y Austria, debe saber cómo se aborda la investigación en sus países de cuando los resultados no están en línea con los intereses económicos. Elisabeth Kratochvil ya hizo una declaración en lugar de un juramento ante el Tribunal de Distrito de que la denuncia de fraude que se ha hecho en su contra es und injustificada y no en hechos verdaderos.
Hoy conocemos la buena noticia.
El tribunal de Hamburgo dio recientemente la razón a la profesora Kratochvil de todos los cargos, condenó al acusado, el profesor Alexander Lerchl, por difamación, injurias y la obligación de difundir dicha condena en todas las revistas y medios donde fueron difundidas estas difamaciones, por supuesto, también es obligado a retractarse de dichas difamaciones y prohibió la repetición de las acusaciones de falsificación, ya que los resultados del estudio están totalmente confirmados.
El profesor Alexander Lerchl, es la voz científica más autorizada en manos de la industria de las telecomunicaciones, por lo tanto, es el máximo exponente de la manipulación y de las falsedades difundidas en cuanto a la seguridad de los niveles actuales de protección electromagnética.
Lo cierto es que esta sentencia no puede solo concentrarse en los resultados del estudio REFLEX. Desde su publicación en 2004, los resultados de otros muchos estudios confirmaron los efectos promotores de cáncer publicados en el estudio REFLEX. El especialista en cáncer profesor Mosgöller cuenta en 2010 en un artículo:
“precaución debido al hallazgo repetido de los llamados efectos atérmicos de RF-EMF”.
El epidemiólogo y profesor Lennart Hardell de Suecia en una conferencia sobre el estado de la ciencia, cuenta como numerosos estudios demuestra ahora que la radiación del teléfono móvil provoca estrés oxidativo celular, y puede dar lugar a cambios mutagénicos en las células.
En el editorial ‘radiación de microondas de baja intensidad: un nuevo oxidante para las células vivas “ de la revista, oxidantes y antioxidantes en Ciencias Médicas de 29 de marzo de 2014, el grupo informó que de revisión por pares 80 estudios 92,5% (= 76 estudios), este mecanismo de daño fue probado.
Se trata de un “inesperadamente fuerte carácter no térmico en los efectos biológicos”, escribe el grupo de investigación.
La radiación de microondas de la telefonía móvil (terminales de baja intensidad), podría conducir a:
“efectos mutagénicos por el daño oxidativo significativo al ADN“,“Podría causar una amplia gama de problemas de salud y enfermedades de sobreproducción importante de ROS (2) en las células vivas cuando se expone a la radiación de microondas, incluyendo cáncer con Rotura del ADN no térmico por radiación de teléfonos móviles (1800 MHz) en fibroblastos humanos y en transformadas células de la granulosa de rata GFSH-R17 in vitro.
Rotura del ADN no térmico por exposición a los teléfonos móviles (1800 MHz) se transformará en fibroblastos humanos y en GFSH-R17 .
Las células de la granulosa de rata in vitro Diem E, Negro C, Adlkofer F, Jahn O, Rüdiger H Publicado en: Mutation Research – Toxicología Genética y Mutagénesis Ambiental 2005; 583 (2): 178-183
(2) campos electromagnéticos de radiofrecuencia (UMTS, . 1.950 MHz) inducir efectos genotóxicos in vitro en fibroblastos humanos, pero no en los linfocitos campos electromagnéticos de alta frecuencia (UMTS 1950 MHz) inducir efectos genotóxicos C, E Kratochvil, Peregrino A, Kuster N, Adlkofer F, Rudiger HW Publicado en: Int Arco Occup Environ Health 2008; 81 (6): 755-76
Enlace al articulo
Enlace al articulo
miércoles, 25 de marzo de 2015
noticia dSant Boi
Marianao s’oposa a la instal·lació d’una antena de telefonia mòbil al carrer Antoni Rubió i Lluch
Elisenda Colell •
Els veïns creen una plataforma per impedir que Vodafone segueixi endavant amb la instal·lació d’una antena de telefonia mòbil a Marianao. Consideren que podria tenir conseqüències negatives sobre la salut de l’entorn, on hi ha nombrosos centres educatius.
Un operari instal·lant l’antena // Plataforma de
Marianao contra les antenes de telefonia mòbil
El dia 5 de març un grup de veïns van “al·lucinar”, en paraules del veí Jordi Biel, quan van veure que a l’edifici del número 9 del carrer Antoni Rubió i Lluch s’estava instal·lant una antena de telefonia mòbil. Ràpidament es van organitzar creant la plataforma No a les antenes a Marianao i en un parell de setmanes ja compten amb un gran nombre de suports a tot el barri. “Temem per la nostra salut”, explica Jordi Biel argumentant el motiu que els ha fet optar per aquesta postura.
Tot i que no s’han fet estudis definitius, els veïns alerten que la instal·lació de l’antena de telefonia mòbil de l’empresa Vodafone els repercuteixi al seu dia a dia. “La irradiació que emet no és molt potent, gairebé innòcua” assegura Biel després d’haver parlat amb membres de la companya telefònica. El que preocupa, però, és la constància d’aquestes radiacions. “Ningú no ens ha dit que rebre aquesta exposició durant 24 hores no provoqui efectes secundaris”, afirma Biel, que a més recalca que aquesta antena es troba a tocar del nucli urbà i té a 500 metres més de 8 centres escolars, entre elles dues escoles bressol, l’institut Marianao, la fundació Marianao i tres centres escolars més d’educació primària, a més del col·legi Sant Josep.
Segons Biel, els efectes pels infants podrien ser “devastadors” entre els quals es troben l’angoixa o el mal de cap, uns possibles problemes causats per la radiació que, com indica el veí de Marianao, “no hem escollit”. A més, també preveu una devaluació del valor dels pisos del barri en un 30 o un 40%.
L’antena, molt propera als centres escolars // Plataforma de Marianao contra les antenes de telefonia mòbil
L’antena, situada al carrer Antoni Rubió i Lluch
Plataforma de Marianao contra les antenes de telefonia mòbil
Per poder instal·lar-hi l’antena Vodafone només ha hagut d’aconseguir que tota la comunitat de veïns de l’immoble hi estigués a favor. Per la seva banda, els propietaris han rebut unes contraprestacions que ronden els 16.000 euros anuals, segons ha explicat la plataforma de veïns. El problema, doncs, rau en la Llei Estatal de Telecomunicacions que, modificada el darrer mes d’abril amb els vots favorables del PP, el PSOE i CiU al Congrés dels Diputats, no deixa cap competència a l’Ajuntament per controlar o evitar les obres fins que aquestes hagin finalitzat. D’aquesta manera, només hi hauria dues maneres d’aturar la instal·lació de l’antena: fent que algun veí del bloc de pisos es faci enrere o canviant la llei estatal.
“Estem disposats a arribar on calgui” assegura Jordi Biel, amb l’objectiu que l’antena “no s’arribi a posar mai en funcionament”. Si no poden canviar la llei, diu el veí, “haurem de canviar els polítics que les fan”. De fet, des de la plataforma veïnal asseguren que al barri el suport a la plataforma va creixent dia a dia fent que cada cop hi hagi més persones implicades.
Un operari instal·lant l’antena // Plataforma de
Marianao contra les antenes de telefonia mòbil |
Tot i que no s’han fet estudis definitius, els veïns alerten que la instal·lació de l’antena de telefonia mòbil de l’empresa Vodafone els repercuteixi al seu dia a dia. “La irradiació que emet no és molt potent, gairebé innòcua” assegura Biel després d’haver parlat amb membres de la companya telefònica. El que preocupa, però, és la constància d’aquestes radiacions. “Ningú no ens ha dit que rebre aquesta exposició durant 24 hores no provoqui efectes secundaris”, afirma Biel, que a més recalca que aquesta antena es troba a tocar del nucli urbà i té a 500 metres més de 8 centres escolars, entre elles dues escoles bressol, l’institut Marianao, la fundació Marianao i tres centres escolars més d’educació primària, a més del col·legi Sant Josep.
Segons Biel, els efectes pels infants podrien ser “devastadors” entre els quals es troben l’angoixa o el mal de cap, uns possibles problemes causats per la radiació que, com indica el veí de Marianao, “no hem escollit”. A més, també preveu una devaluació del valor dels pisos del barri en un 30 o un 40%.
L’antena, molt propera als centres escolars // Plataforma de Marianao contra les antenes de telefonia mòbil |
L’antena, situada al carrer Antoni Rubió i Lluch Plataforma de Marianao contra les antenes de telefonia mòbil |
“Estem disposats a arribar on calgui” assegura Jordi Biel, amb l’objectiu que l’antena “no s’arribi a posar mai en funcionament”. Si no poden canviar la llei, diu el veí, “haurem de canviar els polítics que les fan”. De fet, des de la plataforma veïnal asseguren que al barri el suport a la plataforma va creixent dia a dia fent que cada cop hi hagi més persones implicades.
martes, 24 de marzo de 2015
Nota de Premsa envers aprovació moció Ple
El Ple Municipal de Sant Boi aprova per unanimitat una moció contra unes antenes de telefonia mòbil instal.lades per VODAFONE al barri de Marianao i contra la Llei General de Telecomunicacions
Tots els grups polítics municipals de l´Ajuntament de Sant Boi, conformats per PSC, ICV-EUiA, PP, CiU i PxC, van votar ahir, 23 de març, de manera unànime una moció contra les antenes de telefonia mòbil instal.lades per l´empresa VODAFONE en el terrat d´un edifici ubicat al carrer Antoni Rubió i Lluch, 9 de Sant Boi del Llobregat, i que previsiblement entraran en funcionament a finals d´aquest mes de març.
La nova Llei General de Teleomunicacions, aprovada fa un any amb els vots del Partit Popular, el PSOE i Convergència i Unió, deixa en mans de les operadores la llibertat per acordar amb una comunitat de propietaris la instal·lació de les antenes, sense cap autorització ni control previ per part de les administracions.
Això ha permès que VODAFONE hagi contractat amb una comunitat de veïns del carrer Rubió i Lluch la cessió del terrat durant 15 anys, a canvi d´una important quantitat de diners, per a la instal.lació d´unes antenes de telefonia mòbil, sense valorar l'impacte en la salut de tots els veïns de Marianao, i dels centres educatius, llar d'infants i instal·lacions esportives que hi ha al seu voltant.
La moció presentada per l´equip de govern (PSC i ICV-EUiA), i aprovada amb el suport de tots els regidors, inclosos els que són membres de partits polítics que van donar suport a aquesta llei al Parlament d´Espanya, com és el PP, PSOE i CIU, han demanat als veïns del immoble en qüestió i a VODAFONE que suspenguin aquest acord i així evitar problemes de salut a tota la població del barri de Marianao que quedarà afectada pels seus camps electromagnètics.
Així mateix, el Ple de l´Ajuntament de Sant Boi expressa en aquesta moció el seu rebuig a la Llei General de Telecomunicacions perquè és la que ampara la instal.lació d´aquestes noves antenes que s´han instal.lat al barri de Marianao en el marc d´aquesta llei, i insta al govern espanyol a promoure un desplegament de les telecomunicacions segur i saludable escoltant a tots els actors afectats.
Agrairíem que poguéssiu fer difusió en el vostre mitjà d´aquest problema. Ens posem a la vostra disposició per qualsevol comunicació.
Moltes gràcies pel teu suport!
Equip de Comunicació
Plaforma de Marianao contra les antenes de telefonia mòbil
lunes, 23 de marzo de 2015
Moció aprovada en el Ple del 23 de març
Moció de rebuig de la Llei General de Telecomunicacions que es va presentar a l'Ajuntament aprovada en el Ple Municipal el 23 de març
MOCIÓ DE L’AJUNTAMENT DE SANT BOI DE
LLOBREGAT DE REBUIG DE LA LLEI 9/2014 DE TELECOMUNICACIONS I A LES ANTENES
INSTAL·LADES AL CARRER ANTONI RUBIÓ I LLUCH
Atès que la Llei 9/ 2014, de 9 de maig,
de telecomunicacions que en l’article 34.6 diu textualment “Per a la
instal·lació de les estacions o infraestructura radioelèctriques utilitzades
per a la prestació de serveis de comunicacionselectròniques disponibles per al
públic a què es refereix la disposició addicional tercera de la Llei 12/2012,
de 26 de desembre, de mesures urgents de liberalització del comerç i de
determinats serveis, no es pot exigir l’obtenció de llicència prèvia
d’instal·lacions, de funcionament o d’activitat, ni d’altres de classe similar
o anàlogues, en els termes indicats a la Llei esmentada”.
Atès que la disposició final tercera de
la Llei 9/ 2014, de 9 de maig, de telecomunicacions estableix la Modificació de
la Llei 38/1999, de 5 de novembre, d’ordenació de l’edificació i, en concret,
introdueix la Disposició addicional vuitena d’Instal·lació d’infraestructures
de xarxa o estacions radioelèctriques en edificacions de domini privat amb el
text següent:
“Les obres d'instal·lació
d'infraestructures de xarxa o estacions radioelèctriques en edificacions de
domini privat no requeriran l'obtenció de llicència d'obres o edificació ni
altres autoritzacions, si bé, en tot cas el promotor de les mateixes haurà de
presentar davant l'autoritat competent en matèria d'obres de edificació una declaració
responsable on consti que les obres es duran a terme segons un projecte o una
memòria tècnica subscrits per un tècnic competent, segons correspongui,
justificativa del compliment dels requisits aplicables del Codi Tècnic de
l'Edificació. Un cop executades i finalitzades les obres d’instal·lació de les
infraestructures de les xarxes de comunicacions electròniques, el promotor
haurà de presentar davant l'autoritat competent una comunicació de la
finalització de les obres i que aquestes s'han dut a terme segons el projecte
tècnic o memòria tècnica.”
Atès que aquests articles posen de
relleu la gairebé nul·la capacitat d’intervenció de les administracions locals
en les emissions radioelèctriques i la instal·lació d’estacions base, ja que la
Llei General de Telecomunicacions, aprovada definitivament el passat mes
d’abril, sotmet directament el desplegament de xarxes públiques de
comunicacions electròniques a les disposicions del Ministeri d'Indústria,
Energia i Turisme, en nom de la competència exclusiva de l'estat, usurpant la
competència municipal per atorgar llicències i les competències municipals i
autonòmiques en el camp de les telecomunicacions, amb les conseqüències
següents:
- Desprotecció jurídica en matèria de
salut i consum: no s'aplica ni deixa aplicar el principi de precaució
(reconegut en l'art. 3 de la Llei 33/2011 General de Salut Pública) i deixa en
mans privades i interessos comercials les consideracions relatives a la
expropiació forçosa i a les infraccions greus. No atén les recomanacions
precaucionistes de la Resolució 1815 de l'Assemblea parlamentària del Consell
d'Europa (2011), ni a les Convencions internacionals com la Convenció
Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (2006), ni al
Conveni d'Aarhus (1998), sobre accés a la informació, participació pública en
la presa de decisions i accés a la justícia en temes mediambientals.
- L'autonomia municipal és una garantia
institucional, qüestionada per aquesta llei, està reconeguda en la Constitució
Espanyola de 1978 (articles 137 i 140) i en la Carta Europea d'Autonomia Local
(article 3.1) ratificada per l'estat espanyol el 1988. Aquesta autonomia està
reconeguda en la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim
local, en la preservació dels interessos municipals en matèria de: a)
Planejament, gestió, execució i disciplina urbanística. Protecció i gestió del
patrimoni històric. b) Medi Ambient Urbà [...] i protecció contra la
contaminació. j) Protecció de la salubritat pública. k) Promoció en el seu
terme municipal de la participació dels ciutadans en l'ús eficient i sostenible
de les tecnologies de la informació i les comunicacions.
- Davant la possibilitat de
l'expropiació de béns privats i públics per a la instal·lació d'antenes de
telefonia mòbil es preveu certa conflictivitat davant la qual els governs
municipals no tindran cap possibilitat d'intervenció real, perquè quedaran
relegats a un paper subsidiari.
- Atès que recentment ens trobem
en procés d'instal·lació de les primeres antenes per part de l'operadora
VODAFONE al carrer Rubió i Lluch, després de l'entrada en vigència de la
normativa abans esmentada.
És per això que el Ple
Municipal, proposa l'adopció dels següents acords:
PRIMER.- Mostrar el rebuig a la Llei
9/2014 de Telecomunicacions per atemptar contra l'autonomia municipal i
autonòmica i eleva al Govern central la proposta que qualsevol reforma que
afecti a les entitats locals i autonòmiques haurà de comptar amb la
participació de les mateixes.
SEGON.- Comunicar al Govern central la
necessitat que qualsevol reforma de la Llei de Telecomunicacions tingui en
compte el dret a la salut i a la vida per sobre dels beneficis econòmics i no
atendre solament als interessos de la indústria.
TERCER.- Instar el govern central el fet
que promogui un desplegament de les telecomunicacions segur i saludable
escoltant a tots els actors afectats per la LLEI: els governs autonòmics i
locals i especialment a la societat civil (associacions i col·lectius
implicats) i als científics experts independents (les seves recerques i els
seus punts de vista), atenent a les recomanacions de la Resolució 1815 de
l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa (maig del 2011) sobre “Perills
potencials dels camps electromagnètics i els seus efectes sobre el medi
ambient”, així com als Convenis internacionals relacionats (Convenció
Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de 2006, i el
Conveni de Aarhus de 1998, sobre l'accés a la informació).
QUART.- Expressar la nostra disconformitat
davant la instal·lació d'aquestes antenes al carrer Rubió i Lluch i demanar a
les parts que reconsiderin l'acord d'instal·lació d'aquestes.
CINQUÈ.- Donar trasllat d’aquest acord
als grups parlamentaris del Congrés de los Diputats, als grups parlamentaris
del Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat de Catalunya, a la
Federació de Municipis de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis, a la
Federación Española de Municipios, a la comunitat de veïns del carrer Rubió i
Lluch, i a l´operadora VODAFONE.
Primeras noticias LA VANGUARDIA
lunes, 16 de marzo de 2015
Vídeo Consejero delegado de Telefónica Moviles
Uno se queda sin palabras al escuchar a este individuo.
domingo, 15 de marzo de 2015
lunes, 9 de marzo de 2015
sábado, 7 de marzo de 2015
L'inici d'aquest mal son
NO A LES ANTENES DE TELEFONIA MÒBIL
SITUADES AL CARRER ANTONI RUBIO i LLUCH, 9 DE SANT BOI DEL LLOBREGAT
El 5 de març es varen instal·lar unes antenes de telefonia mòbil a l’edifici del carrer Antoni Rubio i Lluch, núm. 9. Fa cinc anys, després de la lluita de l´Associació de Veïns i molts veïns i veïnes, organitzats en la Plataforma contra les antenes, es va aconseguir el desmantellament de les antenes que l´Ajuntament volia posar al CF El Poblet-Marianao.
Ara, la nova llei de comunicacions, aprovada fa un any amb els vots del Partit Popular, el PSOE i Convergència i Unió, deixa en mans de les operadores la llibertat per acordar amb una comunitat de propietaris la instal·lació de les antenes, sense cap autorització ni control previ per part de les administracions. Això permet que la comunitat de veïns del Carrer Antoni Rubió i Lluch, núm. 9 pugui rebre una important quantitat de diners a canvi de cedir el seu terrat, sense valorar l´impacte en la salut de tots els veïns de Marianao, i de les escoles, institut, llar d´infants i instal.lacions esportives que hi ha al seu voltant.
Demanem als veïns de l´edifici del carrer Antoni Rubió i Lluch, núm. 9 que suspenguin immediatament l´acord amb l´operadora per instal·lar aquestes antenes, i així evitar problemes de salut a tota la població del barri de Marianao que quedarà afectada pels seus camps electromagnètics. Ells també seran coresponsables en l´àmbit ètic i en l´àmbit judicial si es produeixen problemes de salut derivats d´aquestes antenes.
Demanem a l´Ajuntament de Sant Boi que intervingui davant l´alarma ciutadana generada per la instal.lació d´aquestes antenes, i sol·liciti de manera immediata als veïns i a l´operadora la seva paralització. I així mateix, demanem que aprovi en el proper Ple Municipal una moció, com ha fet l´Ajuntament de Viladecans el passat 19 de desembre, en la qual va mostrar la seva disconformitat amb la instal·lació d'una antena de telefonia mòbil al barri de Alba-rosa, i el seu el rebuig a la Llei General de Telecomunicacions per atemptar contra l'autonomia local.
Demanem a l´Ajuntament de Sant Boi que es comprometi en la defensa de la salut dels ciutadans, com ha fet l´Ajuntament de Viladecans en l´esmentada moció en la qual va acordar també: “Instar el govern espanyol a promoure un desplegament de les telecomunicacions segur i saludable escoltant a tots els actors afectats per la llei: els governs autonòmics i locals i especialment a la societat civil (associacions i col·lectius implicats) i als científics experts independents (les seves investigacions i els seus punts de vista)”.
Us convoquem a una Assemblea per dialogar sobre aquesta situació i organitzar aquesta lluita, el dilluns, 9 de març, a les 7 de la tarda, a l´Associació de Veïns El Poblet (Marianao), Plaça Generalitat, 4.
Plataforma de Marianao contra les antenes de telefonia mòbil
Sant Boi de Llobregat, 7 de març de 2015
Suscribirse a:
Entradas (Atom)