sábado, 7 de marzo de 2015

L'inici d'aquest mal son

NO A LES ANTENES DE TELEFONIA MÒBIL 
SITUADES AL CARRER ANTONI RUBIO i LLUCH, 9 DE SANT BOI DEL LLOBREGAT


El 5 de març es varen instal·lar unes antenes de telefonia mòbil a l’edifici del carrer Antoni Rubio i Lluch, núm. 9.  Fa cinc anys, després de la lluita de l´Associació de Veïns i molts veïns i veïnes, organitzats en la Plataforma contra les antenes, es va aconseguir el desmantellament de les antenes que l´Ajuntament volia posar al CF El Poblet-Marianao.  

Ara, la nova llei de comunicacions, aprovada fa un any amb els vots del Partit Popular, el PSOE i Convergència i Unió, deixa en mans de les operadores la llibertat per acordar amb una comunitat de propietaris la instal·lació de les antenes, sense cap autorització ni control previ per part de les administracions.  Això permet que la comunitat de veïns del Carrer Antoni Rubió i  Lluch, núm. 9 pugui rebre una important quantitat de diners a canvi de cedir el seu terrat, sense valorar l´impacte en la salut de tots els veïns de Marianao, i de les escoles, institut, llar d´infants i instal.lacions esportives que hi ha al seu voltant. 

Demanem als veïns de l´edifici del carrer Antoni Rubió i Lluch, núm. 9 que suspenguin immediatament l´acord amb l´operadora per instal·lar aquestes antenes, i així  evitar problemes de salut a tota la població del barri de Marianao que quedarà afectada pels seus camps electromagnètics. Ells també seran coresponsables en l´àmbit ètic i en l´àmbit judicial si es produeixen problemes de salut derivats d´aquestes antenes.  

Demanem a l´Ajuntament de Sant Boi que intervingui davant l´alarma ciutadana generada per la instal.lació d´aquestes antenes, i sol·liciti de manera immediata als veïns i a l´operadora la seva paralització. I així mateix, demanem que aprovi en el proper Ple Municipal una moció, com ha fet l´Ajuntament de Viladecans el passat 19 de desembre, en la qual va mostrar la seva disconformitat amb la instal·lació d'una antena de telefonia mòbil al barri de Alba-rosa, i el seu el rebuig a la Llei General de Telecomunicacions per atemptar contra l'autonomia local. 

Demanem a l´Ajuntament de Sant Boi que es comprometi en la defensa de la salut dels ciutadans, com ha fet l´Ajuntament de Viladecans en l´esmentada  moció en la qual va acordar també: “Instar el govern espanyol a promoure un desplegament de les telecomunicacions segur i saludable escoltant a tots els actors afectats per la llei: els governs autonòmics i locals i especialment a la societat civil (associacions i col·lectius implicats) i als científics experts independents (les seves investigacions i els seus punts de vista)”.  

Us convoquem a una Assemblea per dialogar sobre aquesta situació i organitzar aquesta lluita, el dilluns, 9 de març, a les 7 de la tarda, a l´Associació de Veïns El Poblet (Marianao), Plaça Generalitat, 4.

Plataforma de Marianao contra les antenes de telefonia mòbil


Sant Boi de Llobregat, 7 de març de 2015

No hay comentarios:

Publicar un comentario