viernes, 28 de abril de 2017

Nota de premsa


Nota de premsa





VODAFONE AVUI HA DESMANTELLAT LES ANTENES DE TELEFONIA MÒBIL DEL CARRER RUBIÓ I LLUCH DE SANT BOI





Avui, 27 d´abril, Vodafone ha desmantellat les antenes que va instal.lar el març de 2015 en un edifici del carrer Rubió i Lluch, gràcies a una intensa lluita veïnal que ha durat dos darrers anys, i al  suport de l´Ajuntament de Sant Boi a aquesta reivindicació ciutadana. 



El 23 de març de 2015, tots els grups polítics municipals de l´Ajuntament de Sant Boi van votar de manera unànime una moció contra l’antena de telefonia mòbil instal·lada per l’empresa Vodafone en el terrat d’un edifici ubicat al carrer Antoni Rubió i Lluch de Sant Boi del Llobregat. I, a la vegada, van expressar el seu rebuig contra la Llei General de Telecomunicacions, que va possibilitar la instal.lació d´aquestes antenes. 



L’Ajuntament de Sant Boi, davant la falta d'acord i la negativa de l'empresa Vodafone a una solució dialogada, el 5 de maig de 2015 va incoar un expedient de protecció de la legalitat urbanística contra la instal·lació de l'antena del carrer Rubió i Lluch. L´Ajuntament, com a mesura provisional també va ordenar la suspensió de l'activitat i de l'ús d'aquesta instal·lació, i va comunicar  aquestes decisions al Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, demanant  l'emissió d'un informe previ, obligatori i vinculant per a la tramitació de les mesures adoptades. 



El 16 de juny de 2015, el Ministeri d´Indústria, Energia i Turisme va emetre un informe favorable per l´Ajuntament de Sant Boi, ja que aquestes mesures de desmantellament es fonamentaven en el fet que la instal·lació contravenia el Pla municipal d'antenes de Sant Boi de Llobregat, vigent fins que hagués transcorregut un any des de l'entrada en vigor de la Llei 9/2014, de 24 de maig, de Telecomunicacions.



Per això, l´Ajuntament de Sant Boi va presentar de manera immediata un requeriment a Vodafone perquè precintés i desmantellés l’antena del carrer Rubió i Lluch, en un plaç de tres mesos, segons marquen els terminis legals.



Degut a que Vodafone no va complir amb aquest requeriment, el 7 de setembre de 2015, inspectors de l´Ajuntament de Sant Boi van desconnectar i van precintar la instal.lació de les antenes de telefonia mòbil de Vodafone al carrer Rubió i Lluch.



Com a reacció, Vodafone va presentar un recurs judicial contra l´Ajuntament de Sant Boi, demanant la suspensió cautelar de les mesures acordades. El 20 d´octubre de 2015, el Jutjat Contenciós Administratiu 10 de Barcelona va desestimar la mesura cautelar sol·licitada per Vodafone de que es suspenguessin els acords de l’Ajuntament de Sant Boi de precintar i desmantellar l´antena.



Aquest auto, favorable a l´Ajuntament, va permetre que l´Ajuntament pugués continuar executant la via administrativa de desmantellament de les antenes.  Finalment, desprès d´un llarg procediment administratiu, Vodafone ha desmantellat avui l´antena.



L´empresa Vodafone anteposa els seus interessos econòmics a la salut dels ciutadans, emparant-se en la Llei General de Telecomunicacions que atempta contra la salut pública, i és contraria a la Resolució 1815 de l’Assemblea Parlamentària del Consell d´Europa, que aconsella uns índex de radiacions de les antenes que no superin els 0,6 V/m (i tendint a que es pugui reduir a 0,2 V/m). Cal destacar que el 30 de març de 2015,  la Direcció General de Telecomunicacions de la Generalitat va mesurar les  radiacions de les antenes del carrer Rubió i Lluch amb un resultat de 4,3 V/m. Aquestes mesures són molt superiors als índex aconsellats per la Resolució 1815 de l´Assemblea Parlamentària del Consell d´Europa.



L´Ajuntament de Sant Boi, que vol que la nostra ciutat sigui líder en el camp de la salut, ha d´apostar per liderar també un projecte de ciutat segura i al màxim de saludable en l´àmbit de la contaminació electromagnètica. L´acció conjunta i complementària dels ajuntaments i dels moviments socials i veïnals farà possible que la Llei General de Telecomunicacions sigui derogada i es redacti una nova llei de telecomunicacions fonamentada en les recomanacions de l’Assemblea Parlamentària del Consell d´Europa



Des de l´Associació de Veïns El Poblet (Marianao) i la Plataforma de Marianao contra les antenes volem agrair el suport de totes les veïnes i veïns a aquesta lluita, i vol agrair també el suport rebut per part d´altres organitzacions i entitats, com la CONFAVC (Confederació d´Associacions Veïnals de Catalunya). Així mateix, volem agrair el suport de l´equip de govern municipal, dels tècnics municipals i dels serveis jurídics de l´Ajuntament de Sant Boi, i de tots els partits polítics de Sant Boi.  Entre totes i tots hem fet possible que aquesta vegada el petit David venci al Gran Goliat!





Podeu ampliar informació visual sobre el desmantellament de l´antena podeu consultar el facebook:   



No hay comentarios:

Publicar un comentario