martes, 5 de mayo de 2015

Comunicat del l'Ajuntament


Comunicat sobre l'antena de telefonia mòbil del barri de Marianao             

05/05/2015




Davant la recent instal·lació d'una antena de telefonia mòbil en una finca del carrer d'Antoni Rubió i Lluch al barri de Marianao, l'Ajuntament de Sant Boi vol fer les consideracions següents:

-1)La instal·lació de l'antena és fruit d'un acord entre la comunitat de propietaris de la finca i la companyia operadora Vodafone. Aquest acord es fonamenta en la Llei 9/2014, de 9 de maig, de Telecomunicacions.

-2)La llei, de caràcter estatal, estableix que les obres per a aquest tipus d'instal·lacions no requereixen llicència d'obres o edificació ni cap altra autorització. Els ajuntaments queden sense capacitat d'intervenció real sobre la instal·lació d'antenes i el desplegament d'aquestes passa a ser una competència exclusiva de l'Estat.

-3)Davant la situació plantejada per la posada en funcionament de l'antena, el govern de la ciutat (PSC i ICV-EUiA) ha optat en tot moment pel diàleg, per escoltar les diferents parts implicades i per, malgrat no tenir les competències, tractar de trobar una resposta adequada a la situació, tranquila i dialogada.

-4)L'Ajuntament s'ha pronunciat contra la Llei 9/2014 perquè atempta contra l'autonomia local i autonòmica en un tema tan crucial com la salut de les persones. També ha expressat reiteradament la seva disconformitat amb la instal·lació de l'antena i ha demanat a les parts que reconsiderin l'acord que l'ha fet possible.

-5)En aquest sentit, el Ple municipal va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals, el dia 23 de març, una moció en aquests termes consensuada amb l'Associació de Veïns de Marianao.

-6)Des de l'aprovació de la moció, l'Ajuntament ha complert tots els seus compromisos, ha fet les passes previstes i ha mantingut contactes amb les diferents parts implicades: els veïns de la finca, la Plataforma No a les Antenes de Marianao, l'empresa Vodafone, la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

-7)Davant la falta d'acord i la negativa de l'empresa Vodafone a una solució dialogada, l'Ajuntament de Sant Boi incoarà un expedient de protecció de la legalitat urbanística contra la instal·lació de l'antena. Com a mesura provisional també ordenarà la suspensió de l'activitat i de l'ús d'aquesta instal·lació.

-8)Aquestes mesures es fonamenten en el fet que la instal·lació contravé el Pla municipal d'antenes de Sant Boi de Llobregat, vigent fins que hagi transcorregut un any des de l'entrada en vigor de la Llei 9/2014, de 24 de maig, de Telecomunicacions.

-9)L'Ajuntament comunicarà aquestes decisions al Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme i li demanarà l'emissió d'un informe previ, obligatori i vinculant per a la tramitació de les mesures adoptades.
-10)L'Ajuntament de Sant Boi estudia la no renovació o la rescissió dels contractes que té suscrits amb la companyia Vodafone.

-11)El govern municipal reivindica una solució serena i consensuada dels conflictes i condemna de manera explícita i enèrgica les accions incíviques i vandàliques en l'espai públic, que tenen com a únic resultat la confrontació i el deteriorament de la convivència.

-12)L'Ajuntament continuarà treballant perquè el barri de Marianao disposi d'una cobertura de telefonia mòbil racional i de qualitat en unes condicions que garanteixin la salut de la ciutadania.


No hay comentarios:

Publicar un comentario