lunes, 4 de mayo de 2015

noticia dsantboi









Vodafone es nega a retirar l’antena de telefonia mòbil a Marianao


L’empresa de telefonia mòbil es reuneix amb l’Ajuntament però es nega a fer cap pas per retirar l’antena ubicada al barri de Marianao. Els veïns afectats es mostren decebuts per la “passivitat” del consistori i acusen a partits del govern i de l’oposició de no fer res per solucionar el conflicte.
La polèmica antena de telefonia mòbil es troba instal·lada al carrer Antoni Rubió i Lluch // Javi Sánchez
La polèmica antena de telefonia mòbil es troba instal·lada al carrer Antoni Rubió i Lluch // Javi Sánchez
El responsable de desplegament de Vodafone a Catalunya i representants de l’Ajuntament de Sant Boi es van reunir el passat dimarts per tractar de trobar una solució al conflicte amb l’antena de telefonia mòbil instal·lada al carrer Antoni Rubió i Lluch. L’empresa responsable de la instal·lació va mostrar-se contundent: es nega en rotund a retirar l’antena segons han explicat fonts coneixedores del desenvolupament de la trobada.
Vodafone s’empara en la Llei de Telecomunicacions per defensar que no està cometent cap il·legalitat i, a més, al·lega que els seus clients necessiten una antena al barri per disposar d’un servei en condicions. El tinent d’alcalde responsable de l’àrea de Territori, Juan Antonio Tamayo, ja ho vaticinava abans de la reunió: “Les negociacions no es resolen de cop, seguirem insistint en el tema i buscarem una solució satisfactòria però demanem temps i comprensió”.
La plataforma de Marianao contra les antenes de telefonia mòbil, per la seva banda, no es conforma amb bones paraules i reclama accions contundents al consistori. L’Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció al ple municipal del mes de març reclamant un canvi de la legislació i comprometent-se a dur accions per solucionar el conflicte, però els veïns creuen que el consistori no està fent prou. “Estem decebuts de la passivitat de l’Ajuntament” explica Jordi Biel, membre de la plataforma, i afegeix que “no han fet res, tot han estat paraules buides”.
Rafael García intervé al ple del mes d'abril en representació de la plataforma contra l'antena // David Guerrero
Rafael García intervé al ple del mes d’abril en representació de la plataforma contra l’antena // David Guerrero
Els veïns afectats creuen que l’estratègia municipal és la de“deixar passar el temps fins que els veïns es cansin” i les antenes s’instal·lin per un període de 15 anys. Aquesta és la sensació amb la que diuen que van sortir d’una reunió celebrada amb l’alcaldessa Lluïsa Moret i representants del PSC i ICV la setmana anterior. A la trobada també hi era un tècnic de la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC).
Davant l’enuig per no tenir respostes, una trentena de membres de la plataforma van assistir al ple municipal del mes d’abril el passat dilluns. Rafael García, com a portaveu del moviment, va prendre la paraula per recordar que “fa un mes tots els partits votaven una moció de rebuig a les antenes però no hi ha res que ens demostri la bona fe del ple”. Amb un discurs escrit a mà, García els va etzibar: “Us pensàveu que ens donaríem satisfets amb allò?”.
El representant de la plataforma va instar a totes les forces polítiques a “agrupar esforços i fer tot el possible per desmuntar l’antena abans de l’inici de la campanya electoral”, que comença el proper dijous. García va arremetre amb contundència contra el PSC i contra el seu soci de govern, ICV. “El verd no és només un color, el verd és defensar la població davant tot tipus d’atacs a la salut”, van recriminar als regidors ecosocialistes. Tampoc es van escapar de les crítiques els partits de l’oposició. “Trobem a faltar al govern municipal, però també als partits de l’oposició”, va completar un altre membre de la plataforma.

No hay comentarios:

Publicar un comentario