viernes, 10 de abril de 2015

Noticia El Punt Avui






Infraestructures i serveis

Sant Boi es mobilitza contra la instal·lació d'una antena de telefonia mòbil

El terrat de l'immoble del carrer Rubió i Lluch, amb l'antena instal·lada Foto: EL PUNT AVUI.Una plataforma veïnal es queixa d'una instal·lació a menys de 500 metres d'escoles i instituts

L'Ajuntament aprova una moció de protesta


La instal·lació d'una antena de telefonia mòbil al barri de Marianao, a Sant Boi, ha provocat l'alarma entre els veïns del voltant, que demanen que es retiri la instal·lació per “evitar així problemes de salut a tota la població del barri de Marianao que quedarà afectada pels seus camps electromagnètics”. És el que exigeix la Plataforma de Marianao Contra les Antenes de Telefonia Mòbil, que va presentar en l'últim ple municipal una moció en contra de la llei de telecomunicacions, que va ser aprovada amb el vot a favor de tots els grups municipals. Jordi Biel, portaveu de la plataforma, explica que tècnics de Vodafone van començar a instal·lar una antena al número 9 del carrer Antoni Rubió i Lluch a principis de març, i que probablement ja ha entrat en servei. “Això ha permès que aquesta comunitat de veïns pugui rebre una important quantitat de diners a canvi de cedir el seu terrat durant 15 anys, sense valorar l'impacte en la salut de tots els veïns de Marianao, i en els centres educatius, llars d'infants i instal·lacions esportives que hi ha al seu voltant”. Així ho asseguren des de la plataforma, que assenyalen que en un radi de 500 metres al voltant de l'antena hi ha vuit centres escolars, una església, un club esportiu i la Fundació Marianao. Sis de les vuit escoles i el club esportiu hi són a menys de 300 metres.
Recomanació europea
Els opositors a l'antena es remeten a la resolució 1815 del Consell d'Europa, en què es recomana als estats membres que es redueixi l'exposició als camps electromagnètics, sobretot dels nens i els joves. També es proposa que l'emplaçament de les antenes de telefonia mòbil no el decideixin exclusivament les operadores, sinó que es tingui en compte l'opinió d'ajuntaments i veïns. I aquí és on incideix la moció aprovada pel consistori, en què es lamenta que l'actual llei de telecomunicacions no deixi en mans dels consistoris els permisos per instal·lar les antenes de telefonia mòbil.
En el text s'expressa el seu rebuig a la normativa “perquè atempta contra l'autonomia municipal i autonòmica”, i s'hi reclama al govern estatal “la necessitat que qualsevol reforma de la llei tingui en compte el dret a la salut i a la vida per sobre dels beneficis econòmics”. També s'hi expressa “la disconformitat amb la instal·lació d'aquestes antenes al carrer Rubió i Lluch” i s'hi demana als veïns de l'immoble i a l'operadora Vodafone que ”reconsiderin l'acord d'instal·lació d'aquestes antenes”.
La Plaforma de Marianao ha anunciat que es concentrarà cada dimecres a partir del 15 abril davant de l'immoble on hi ha la antena per exigir-ne la retirada.

LA XIFRA

15
anys és el temps que l'antena estarà instal·lada a l'immoble de Marianao, segons l'acord de veïns i Vodafone.

LA DATA

23.03.15
El ple
aprova una moció contra la llei de telecomunicacions perquè treu competències als ajuntaments.

LA FRASE

Els veïns rebran una quantitat important de diners sense valorar l'impacte en la salut del seu voltant.
Jordi Biel - Portaveu de la Plataforma de Marianao


No hay comentarios:

Publicar un comentario