jueves, 16 de abril de 2015

Nota premsa de la Plataforma 16 abr.

Nota de premsa de la Plataforma de Marianao contra les antenes de telefonia mòbil


L´AJUNTAMENT DE SANT BOI HA D’INSTAR A VODAFONE I A LA COMUNITAT DE PROPIETARIS DEL CARRER RUBIÓ I LLUCH A TRENCAR L´ACORD SOBRE LES ANTENES DE TELEFONIA MÒBIL

El passat 23 de març, tots els grups polítics municipals de l´Ajuntament de Sant Boi,  van votar de manera unànime una moció contra les antenes de telefonia mòbil instal·lades per l’empresa Vodafone en el terrat d’un edifici ubicat al carrer Antoni Rubió i Lluch de Sant Boi del Llobregat. I, a la vegada, van expressar el seu rebuig contra la Llei General de Telecomunicacions, que ha possibilitat la instal.lació d´aquestes antenes. 

Aquesta moció va ésser aprovada amb el suport de tots els regidors, inclosos els que són membres de partits polítics que van donar suport a aquesta llei al Parlament d’Espanya (PP, PSOE-PSC i CiU). La moció demana a Vodafone i als propietaris de l´immoble que trenquin l’acord d’instal·lació de les antenes i així  evitar problemes de salut a tota la població del barri de Marianao que està afectada per les seves radiacions electromagnètiques.

Arran de la concentració realitzada per la Plataforma de Marianao contra les antenes de telefonia mòbil, TV3 ha emès aquest 16 d’abril una notícia en la qual es recull aquesta acció reivindicativa i on apareixen les declaracions del sr.  Albert Buxadé, Director General de Vodafone Catalunya que diu textualment:

“Ara tenim una època, com ja sabeu, sempre surt algun lloc concret, un ajuntament, que té més pressió en aquest cas, i es veu obligat a tancar o a precintar algun tipus d'antenes. No és un cas aïllat, seguiran havent casos però molt menys casos dels que teníem abans, i sempre parlem amb els ajuntaments, i si no hem parlat amb l'ajuntament, quan hi hagi un impacte d'aquest, ràpidament intentem ficant-se d' acord amb ells, perquè hem d' anar de la mà amb això, si no, no farem res.”

Davant d’aquestes declaracions del Director General de Vodafone Catalunya volem expressar el que segueix:

Ja sabem que la Llei General de Telecomunicacions, aprovada fa un any amb els vots del Partit Popular, el PSOE-PSC i Convergència i Unió, deixa en mans de les operadores la llibertat per acordar amb una comunitat de propietaris la instal·lació de les antenes, sense cap autorització ni control previ per part de les administracions.

Ara bé, l´Ajuntament té l’obligació de defensar la salut dels seus ciutadans per sobre de les normatives legals que constitueixen un perill per a la salut pública, com és el cas de la Llei General de Telecomunicacions.  I més encara, quan de tothom és sabut que fa cinc anys els veïns i veïnes de Marianao van expressar el seu rebuig a les antenes que l´Ajuntament volia instal·lar al camp fútbol Marianao-Poblet.

Segons les informacions que disposem, aquest projecte s´ha anat madurant des de fa molts mesos i l´Ajuntament de Sant Boi en tenia coneixença. Per això, ens preguntem: Com és possible que els regidors que eren coneixedors del projecte, no s’oposessin a la instal·lació d’aquestes  antenes en un edifici en ple nucli urbà de Marianao? Com és possible que l´Ajuntament de Sant Boi no hagués informat als veïns i a les entitats veïnals i socials de que es posaria en marxa aquest projecte?   Ben segur que aquest conflicte s’hagués pogut evitar.

Alhora, ens preguntem: Com és possible que aquells regidors que, tenint la coneixença del projecte i sense haver-s´hi oposat, al passat Ple Municipal van votar la moció en la qual es demanava el desmantellament de les antenes al carrer Rubió i Lluch. Com podríem qualificar aquesta actuació? Com una acció poc ètica i, alhora, oportunista políticament davant les imminents el.leccions municipals?

Davant d’aquesta situació, demanem a l´alcaldessa de Sant Boi que pugui reconduir l´actual situació i lideri amb fermesa el compliment dels acords de la moció del ple municipal contra les antenes del carrer Rubió i Lluch.   

Demanem a l´alcaldessa que doni suport a la comunitat de propietaris perquè trenquin l´acord amb Vodafone, amb el recolzament tècnic, jurídic i polític de l´Ajuntament de Sant Boi.

Demanem a l´alcaldessa que insti a Vodafone a trencar aquest acord sense que imposi clàusules draconianes a la comunitat de propietaris, en coherència amb el que ha expressat a TV3 el Director General de Vodafone Catalunya.

L´empresa Vodafone anteposa els seus interessos econòmics a la salut dels ciutadans, emparant-se en la Llei General de Telecomunicacions que atempta contra la salut dels ciutadans, i és contraria a la Resolució 1815 del Consell d´Europa, que aconsella uns índex de radiacions de les antenes que no superin els 0,6 V/m (i tendint a reduir-se a 0,2 V/m). Cal destacar que el passat 30 de març  la Direcció General de Telecomunicacions de la Generalitat va mesurar les  radiacions de les antenes del carrer Rubió i Lluch i aquestes superen en un   700 % els índex aconsellats pel Consell d´Europa.

L´Ajuntament de Sant Boi, que vol esdevenir líder en el camp de la salut, ha d´apostar per liderar també un projecte de ciutat segura i al màxim de saludable en l’àmbit de la contaminació electromagnètica, escoltant a tots els actors afectats, i en base a les recomanacions de la Resolució 1815 del Consell d´Europa.

  
Sant Boi de Llobregat, 16 d’abril de 2015

Plataforma de Marianao contra les antenes de telefonia mòbil
Associació de Veïns El Poblet-Marianao
Plaça de la Generalitat, 4
08830 Sant Boi de Llobregat



No hay comentarios:

Publicar un comentario